Պարզվում է՝ մթերքները տարբերվում են ոչ միայն վիտամինային, այլև գունային արժեքներով:Կարմիր գույնի մթերքները լիցքավորում են էներգիայով, ուժ և առույգություն են տալիս, արթնացնում կիրք, հետաքրքրություն նորույթների հանդեպ: Նարնջագույն մթերքները բարձրացնում են տրամադրությունը, սեքսուալությունը, պայքարում հոգնածության դեմ, հանգստացնում գլխացավը, կարգավորում միզարտադրությունը: Այն նախընտրում են լավատես և արկածասեր մարդիկ: Կապույտ և մանուշակագույն մթերքները պաշտպանում են արյունատար անոթները, բարելավում շնչառությունը, տեսողությունը: Կանաչ սնունդը իջեցնում է լարվածությունը, բարձրացնում ակտիվությունը, նպաստում արյան կարմիր գնդիկների արտադրությանը, պաշտպանում վարակներից: Դեղին սնունդը նպաստում է տաղանդի զարգացմանը, մարսողության լավացմանը, ստեղծում է ընտանեկան ներդաշնակություն: Սպիտակ գույն պարունակող կաթնամթերքը, սխտորը, բրինձը, կաղամբը և այլն հանդարտեցնում են նյարդային համակարգը, օրգանիզմից հանում են թույները: |