Չիպսն իրենից ներկայացնում է ածխաջրերի ու յուղերի խառնուրդ` առատորեն համեմված ներկանյութերով ու համի փոխարինիչներով: Չիպսերի արտադրության գործում օգտագործվում են քաղցկեղածին շատ հավելանյութեր: Իսկ հիդրոգենացված յուղերն արյան մեջ բարձրացնում են խոլեստերինի քանակը` զուգահեռ ավելացնելով ինֆարկտի ու ինսուլտի ռիսկը: Խանութներում վաճառվող ու երեխաների կողմից այդքան սիրված չիպսերը պարունակում են այնպիսի խտանյութ, ինչպիսին, օրինակ, էմուլգատորն է, այսինքն` նյութ, որը լուծում է իրար չլուծվող մթերքները, օրինակ` յուղն ու ջուրը: Բոլոր այն ուտելիքները (կարկանդակ, չեբուրեկ, կարտոֆիլի ֆրի, շաուրմա և այլն), որոնք տապակվում են յուղի կամ ձեթի մեջ, կոնցերոգեն նյութերի ''հանք'' են հանդիսանում` դրանից բխող, մարսողական համակարգի վրա թողած վատ հետևանքներով: |